Erbjudande / Personalutbildning om psykisk hälsa

Intresserad av kostnadsfri personalutbildning om psykisk hälsa?

Vi erbjuda våra kunder en kostnadsfri distansutbildning om psykisk hälsa, hälsofrämjande arbete och prevention avseende psykisk ohälsa.

Vill du veta mer om denna utbildning, kontakta då kursledare Tomas Lönn på tomas@2prevent.se så berättar han mer om innehållet i utbildningen.

Ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.

Världshälsoorganisationen WHO beskriver hälsa i allmänhet som ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, och alltså inte en direkt motsats till ohälsa (WHO, 2001). Hälsa enligt WHO betyder inte frånvaron av det som får oss att må dåligt utan istället närvaron av det som får oss att må bra. Av detta kan man dra slutsatsen att psykisk hälsa är en del av den allmänna hälsan, att psykisk hälsa är mer än frånvaro av sjukdom och att psykisk hälsa direkt kan sammankopplas med fysisk hälsa.

Psykisk ohälsa och psykisk hälsa är nämligen inte fram- och baksida av samma mynt. Frånvaron av symptom på psykisk ohälsa ger inte automatiskt en god psykisk hälsa. Det är inte ens samma system i hjärnan som ligger bakom psykiskt lidande som psykiskt välmående, och ändå betraktar vi psykisk hälsa som en linjär motpol till psykisk ohälsa.

Vill du veta mer?

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
Fill out this field
Fill out this field
You need to agree with the terms to proceed
Meny