2Prevent höjer kompetensen inom området välmående och psykisk hälsa.

Vi engagerar oss

Ett av målet med 2Prevents verksamhet är att genom kunskap, nätverk och engagemang höja kompetensen inom området välmående och psykisk hälsa. Ett exempel är Almedalen där 2Prevent tagit initiativ till att upplåta en ny mötesplats åt olika organisatörer under Almedalsveckan med namn ”Rätt till Psykisk Hälsa”. Andra exempel är då 2Prevent arrangerar konferenser, producerar litteratur och utbildningar i syfte att sprida kunskap om friskvård och hur preventiva insatser kan göra skillnad hos individ, organisation och samhälle.

 

Almedalen

Vårt mål med samverkan under Almedalsveckan är att belysa och ge utrymme för hur vi kan hindra att allt fler människor ska behöva lida av välmåendesvikt. Det är hög tid att skifta fokus från behandling till prevention. Prevention är det effektivaste och enda angreppsättet för att förhindra att psykisk ohälsa ska uppstå”, säger Magnus Crossner, initiativtagare till den nya mötesplatsen.

Välmåendecoaching

2Prevent erbjuder dig, som vill arbeta som välmåendecoach eller vill använda välmåendecoaching i din yrkesroll, en diplomutbildning av hög kvalitet. Utbildningen som inte bara ger dig nya kunskaper och färdigheter utan också kan ge dig möjligheter till nya intressanta uppdrag tillsammans med WellbCompany.

Litteratur

År 2018 kom vi ut med vår första faktabok i ämnet mental friskvård, ”Mentalt Stark” av Tomas Lönn. Sedan dess så har Tomas Lönn kommit ut med flera vetenskapliga rapporter och ännu en bok med titeln ”Lyckobibeln – En handbok för psykisk hälsa” som även den har den salutogena idén som fokus.

Vill du veta mer?

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
Fill out this field
Fill out this field
You need to agree with the terms to proceed
Meny